Vieren in Corona-tijd is een lastige. Bij alle wisselende maatregelen wisselt nogal hoe we samen gemeenschap kunnen zijn. De viering op zondag vraagt regelmatig om bijstelling. Helaas zal dit jaar de kerstnachtviering niet doorgaan.
Gelukkig kunnen we nog steeds in eigen kring in klein gezelschap elkaar ontmoeten. Daar kunnen we ook vieren. Laat de creativiteit maar opborrelen.

Op zondag 7 november vierden de kinderen van de Liemerse kerken gezamenlijk het St. Maarten feest. Er was onder andere toneel. De Liemerse predikanten speelden na hoe de Romeinse militair Martinus zijn mantel doormidden sneed om die te delen met een bedelaar. Later werd Martinus bisschop in Tours. Hij werd een populaire heilige, omdat hij een eenvoudig leven bleef leiden.

.

Rond 5 december vierden velen van ons op een eigen, vaak aangepaste, wijze het Sint Nicolaas feest. Deze bisschop van Myra toont ons ook hoe we oog houden op de noden van de mensen en bijdragen aan verbeteringen. Hij doet voor hoe we wat we hebben samen kunnen delen.

Al leven we in een lastige tijd, laten we het beste van ons zelf blijven geven.