In de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar wordt vier keer per jaar een vesperviering gehouden. Hierbij worden Gregoriaanse gezangen omlijst met moderne gedichten en bijzondere muziek. Zondag 5 februari is er om 16.00 uur weer zo’n vesper.
Een gregoriaans gelegenheidskoor onder leiding van Paul Zweers zingt een viertal getijden van de Vespers van Maria Lichtmis. Marlous van de Beeten zal gedichten voordragen van vrouwelijk dichters onder wie de IJslandse Vilborg Dagbjartsdottir (1930-2021) en M. Vasalis. Een bijzondere bijdrage levert Mayke van den Broek met een viertal muzikale bezinningsmomenten. De viering zal worden afgesloten met het in Iran momenteel veel gehoorde gedicht “Bani Adam” van de dertiende eeuwse dichter Saadi ( 1212-1295).
Begin februari zijn de dagen al merkbaar langer. De sapstromen in de bomen en planten komen langzaam op gang en dieren ontwaken uit hun winterslaap Het aloude feest van Maria Lichtmis op 2 februari was een belangrijk scharnierpunt in het plattelandsleven. Tot dan lag de arbeid in en rond de boerderij nagenoeg stil om daarna weer langzaam opgang te komen.  In kerkelijk opzicht wordt met Lichtmis de kersttijd afgesloten. In protestantse kerken is dit feest evenwel vrijwel onbekend.