Wat zijn we blij! De Talententuin is officieel geopend. Dat gebeurde op Nationale Burendag 24 september jl. Al vroeg in de ochtend werd de tuin en De Ontmoeting versierd en ingericht. Vlaggetjes, ballonnen en slingers sierden de gevels van de blokhut, De Ontmoeting en de huizen in de Tolhuisstraat en Tuinstraat. Tegen half elf kwamen de eerste buren en vrienden. Velen met een cake of taart. Daar is onder het genot van koffie en thee lekker van gesmuld. Met al die baksels werd het een waar buurtfeest.
Ondertussen konden we genieten van muziek: Remio speelde vol overgave op zijn accordeon. Frits liet ons de klanken van de marimba horen. Voor een deel van het publiek een kennismaking met dit bijzondere instrument. Gert speelde melodieën op het orgel in de kerk. Reacties op deze muzikale bijdragen luidden zoal: “Hier wordt ik rustig van”; “Wat bijzonder om orgel en accordeon samen te horen”; “Wat een gezelligheid al deze muziek”; “Mag ik het ook eens proberen op deze grote xylofoon?”.
Zou het droog blijven? Ja zeker, tegen half twaalf konden we rondom en in de tuin terecht. Met een publiek van ruim 80 mensen luisterden we naar de drie sprekers. Allereerst Ds. Elise Wijnands die in ging op de keuze om te gaan verbouwen op dit stukje grond naast de kerk. “Wat een talenten zijn hier aan het werk geweest en werken er nog steeds in en aan”, sprak ze. Haar speech is hier te lezen.
Tweede partner in de tuin is ZoZijn Zorg. Gertjan Witkamp, manager daar en ook lid van de REGIEgroep Talententuin, sprak over de inclusieve samenleving:  “ Dit is een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is ongeacht verschillen. Ieder mens draagt op zijn of haar manier bij aan de samenleving. En juist dankzij de verschillen tussen mensen, zo waardevol en betekenisvol!” Namens de REGIEgroep bedankte Gertjan de vele sponsoren van de Talententuin.
Daarna was er het grote moment. Kunstenares Stoni Scheurer vertelde hoe zij kwam tot het maken van een  beeld over talenten. Een beeld dat laat zien hoe we onze talenten tonen en inzetten voor elkaar. Het beeld ‘I am blowing my talents in the wind’ was het resultaat. Kian Meijer en Janneke Bosch onthulden samen met Stoni het beeld. Zo werden we allemaal deelgenoot van de figuur die aangeeft:  ‘ik blaas mijn talenten in de wind’. Dat velen hun talenten mogen laten zien en delen.

Na deze prachtige ceremonie genoten we met elkaar van hapjes en drankjes, gesponsord door de buren op de Markt: de PLUS en Ed’s Deli. De drie muzikanten trakteerden ons weer op hun muzikale kunsten.
Tijdens de ochtend konden de gasten een gift doneren of voor de tuin een pot ingemaakte groente of fruit  kopen. De opbrengst bracht 200,00 euros op voor de Talententuin.
Dat we mooie oogsten hebben in de tuin kon worden gevoeld. Wie het wilde mocht raden hoe zwaar de pompoen op het tafeltje in de hal was. Ruim zestig mensen deden mee. Winnaars waren Gert de Rijder (16600 gram) en Albert van Wessel (16450 gram). Zij beiden zaten het dichtst bij het werkelijke gewicht van 16611 gram.
Lees hier het artikel uit de Zevenaarse Post.