Talententuin impressie

Talententuin

 

Samenwerken in de tuin is vreugdevol werken. Wij gaan dat doen op het stuk grond naast de kerk in Lobith. Met mensen uit de kerk, omwonenden en andere enthousiastelingen willen we samen de tuin realiseren.

De tuin kan uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplek in het hart van Lobith. daarmee versterken we een positieve uitstraling van het dorpshart. Zeker als de andere plannen voor herinrichting van het dorpshart worden uitgevoerd.

Met de tuin willen we ook onze kwetsbare medemensen een zinvolle activiteit bieden, samen met ons! Zo dragen we bij aan het overbruggen van afstanden.

De Talententuin kan een vindplaats worden voor nieuwe relaties, gesprekken over zingeving en nieuwe ideeën. Door actief te zijn in kleine groepen, leren we elkaar beter kennen en maken wij de waarden van ‘liefde en vriendschap’ zichtbaar.

De kerk kan zo meer betekenen voor de mensen in het dorp en beter aansluiten op diaconale doelen in de dorpen. De dorpsbewoners hebben een nieuwe plek waar verbinding eenzaamheid verdrijft. Rust, eenvoud en ontmoeting zijn leidraden.

Bekijk hier de Talententuin 3D-impressie .

Mee doen in de DOE-groep?

De DOE-groep zal het werk in de tuin en het onderhoud van de tegenoverliggende begraafplaats op zich nemen. Dit laatste pas na een stevige opknapbeurt van die begraafplaats, zodat deze weer een rustieke plek is in het dorp. De vrijwilligers in de DOE-groep praten mee over het invullen en verder inrichten van de tuin.
Meer informatie bij Aad Braskamp of Cora Verburg, e-mail