In de Talententuin brandt sinds 22 februari jl. een waakvlam voor de wereldvrede. Laten we zorgen dat deze vlam blijft branden. Inmiddels is de oorlog in de Oekraïne al een jaar durend. Ook op vele andere plekken in de wereld zijn brandhaarden van oorlog.
Het verlangen van de mens is toch om in vrede samen te leven?. Zonder angsten en vrees voor geweld. Laten we elke dag een moment van stilte nemen en een gedachte van vrede uit doen gaan.

“De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is vol ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht.” Jacobus 3: 17

Timothy Radcliffe, voormalig algemene overste van de dominicanen, ziet een duidelijke samenhang tussen verlangen en gebed:
“Het gebed geneest ons van onze oppervlakkige verlangens en confronteert ons met de fundamentele verlangens. Het gebed vormt onze verlangens en maakt gepassioneerde mensen van ons. Wanneer wij vrede verlangen, dan moeten wij tegelijkertijd ook actief campagne voeren voor de vrede, maar moeten wij er ook voor bidden. Onze acties zijn gebeden (God smeken iets te doen) en onze gebeden zijn acties (kunnen echt effect hebben).”