Zon en regen wisselen elkaar af. En dat merk je in de Talententuin. In juni moesten we af en toe sproeien. In juli kwam het water weer uit de hemel. We merken het aan wat groeit en bloeit in de Talententuin. Eerst de prachtige lathyrus, duizendschonen en andere bloemen. En dan toch de eerste oogsten: diverse soorten sla, andijvie, bonen, snijbonen, courgettes en dan nu ook de tomaten. “Ze willen maar niet rood worden onze tomaten”, was het gesprek tussen menig tuinier. Maar nu komt er toch kleur op. En als je de tomaten dan plukt en nog wat laat liggen in een vensterbank kleuren ze lekker bij. De smaak is goed.
Dat wisselvallige weer bepaalde het werken in de Talententuin. Of het was te warm of te nat. Gelukkig konden we flink onkruidtrekken op andere dagen. Vooral op de zaterdagochtenden is hard gewerkt. Niet alleen in de tuin, maar ook op de tegenoverliggende begraafplaats. Daar zijn met hulp van straatgenoten de hagen gesnoeid. En een andere kracht vindt veel plezier in het opknappen van het hek rondom de begraafplaats. Daar wordt in etappes verder aan gewerkt.
Op 5 en 12 augustus is iedereen nog welkom om rond 10.00 uur een bakkie te komen doen. In de weken daarna houden een paar vrienden van de Talententuin alles in de gaten. Ze oogsten waar nodig en geven extra water als het te warm gaat worden.
Vanaf zaterdag 5 september gaan we weer een tijdje op de zaterdagochtend aan de slag. We verwelkomen dan graag een ieder die daar behoefte aan heeft voor een praatje en koffie/thee.
Blijf mee genieten van wat de aarde ons aan groente en fruit geeft.